Onu düşünmemek için yazılanlar


Kolay değildir onu düşünmemek. Her duyduğun kelime, cümle, tabir nasılsa dolaylı yoldan da olsa onu hatırlatır. Görülen her tablea, her işaret, her resim bir yolunu bulup onu hatırlatır. Kolay değildir onunla paylaşılan anılardan veya çoğu zaman gerçekleşmemiş planlardan başka şeylere konsantre olmak.

Bu yüzden en doğrusu zamana bırakmaktır sanırım. Sırrını kimsenin çözemediği zamanın sana yardım eli uzatmasını beklemekten başka yapacak bir şey kalmamıştır geriye. Çünkü ne yaparsan yap kaçamazsın suretinden, saklanamazsın anılarından, duymazdan gelemezsin sözlerini, unutamazsın gözlerini... Gerçekleştirmediği her bir vaat asılı kalacaktır bilincinde bir yerlerde. Onun için hiçbir anlam ifade etmeyen ama seni mest etmeye yeten her bir lütfu bırakmayacaktır inkar aşığı içbenliğinin peşini.

Ta ki bir zaman gelecek yardımına ki... O zaman sana nasıl yardım etmiş sen farkına bile varamadan iyileşmiş bulacaksın kendini. Artık onu affetmek için bahaneler yaratmaya çalışmayı bir kenara bırak, ne kadar alçak bir pisliğin teki olduğu düşüncesi bile aklının ucundan bile geçmeyecek o vakit. İşte ancak o zaman farkına varırsın iyileştiğini sen de.

Ya da... daha kısa bir yol tercih edersen, bu yazıya benzer bir şeyler karalamayı dene... Sana işe yaradığını garanti edebilirim...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 yorum: